fbpx
Close

Amir Khan: Crawfordil pole varem olnud nii head vastast kui mina

Avatar
-Amir Khan | Foto: Reuters/Scanpix

Eesti aja järgi ööl vastu 21. aprilli toimub New Yorgis, Madison Square Gardenis porfipoksiüritus, mille peamatšis lähevad vastamisi Terence Crawford (USA, 34-0, 25 KO) ja Amir Khan (GBR, 33-4, 20 KO). Mängu läheb hetkel Crawfordi omanduses olev WBO kergekeskkaalu tiitlivöö.

“Ma naudin sporti, olen oma karjääriga kohas, kus ma olen võitnud tiitleid ja teeninud hästi. See on mu karjääri üks viimaseid peatükke, ma proovin saada võimalikult nimekaid vastaseid ja annan oma parima, et võita tiitleid. Loodetavasti ma võidan selle matši (Terence Crawfordi vastu – toim.), see oleks ilus lõpp minu sportlaskarjäärile. Kui ma võidan Crawfordi, siis ma plaanin anda talle re-matši ja seejärel lõpetada – nii võib juhtuda. Kui ma kaotan talle, siis ma jätkan, sest ei taha kaotusega lõpetada. Tahan karjääri lõpus olla tipus.

Crawford on hea poksija ja tugev võitleja, teda võita pole üldse kerge ülesanne. Ta on väga ohtlik ja hea vastupidavusega, paljud ei taha temaga poksida, aga kui kõne tuli ja tehti pakkumine temaga matš teha, olin kohe nõus. See on suur vastasseis ja ma tahan olla suurtes vastasseisudes. Mul on raske ennast motiveerida, kui tuleb võistleda madalama tasemega poksijate vastu. Ma tahan olla osaline suurtes matšides – see annab selle lisatõuke. Ma ei taha minna ringi teadmisega, et võidan kergelt. See on suur test mulle, kui ma võidan olen maailmameister ja üks pound-for-pound maailma parimaid – see on olnud üks mu unistusi.

“Kui ma poksisin Caneloga, siis matši ajal oli teises nurgas nagu teine inimene, mitte see, kes kaalumisel oli. Keegi ütles, et ta oli 14 kilo kaalu võtnud. Crawford on minu kaalus ja ma ei ole kergekeskkaalus kordagi kaotanud. Tunnen end selles kaaluklassis kiire ja tugevana. Suudan oma kiiruse ja jõulisusega Crawforidle palju probleeme tekitada, ta ei ole kellegi nii tugevaga varem poksinud, kui mina,” rääkis Ateena olümpia kergekaalu hõbemedalist Khan BT Sportsile antud intervjuus.

scroll to top
Inline
Inline