fbpx
Close

Eesti meistriks tulnud soome-eestlane Kimmo Meier: lähen lihtsalt puuri, teen oma asja ja vaatan, kui kaugele see mind viib

Avatar
Kimmo Meier | Foto: Fightsports24.ee

10. märtsil toimusid Tallinnas, 3D Treening spordisaalis Eesti meistrivõistlused sportlikus vabavõitluses. Meeste raskekaalus (-120,2 kg) võitis kuldmedali Kimmo Meier (Jyväskylän Fight Club). Poolfinaalis võitis Meier kohtunike ühehäälse otsusega eelmise aasta EMV raskekaalu meistrit Toni Eino Olavi Liimatainenit (Garant). Finaalis tuli võit Danel Leeviti (Võimla) üle tehnilise nokaudiga kolmandas raundis. Fightsports24.ee püüdis 32-aastase väliseestlase pärast finaali kinni, et uurida, mis mehega on tegemist.

Milline emotsioon on pärast Eesti meistriks tulekut?

Emotsioon on hea, veel ei suuda uskudagi (et võitsin). Ma olen päris kaua tööd teinud selle nimel. Eelmisel aasta kohale ei pääsenud, sel aastal sain tulla. Võitsin nii eelmise aasta Eesti meistrit kui ka teisekoha meest (Toni Eino Olavi Liimatainen ja Danel Leevit – toim.). Tulin kohale, panin ennast proovile ja võitsin. Väga hea tunne on!

Kuidas Sa Soome sattusid ja milline side on Sul Eestiga?

Olen Eestis sündinud. 1997. aastal kolisime perega Soome, Jyväskylässe. Olen proovinud säilitada eesti keele oskuse, kuid aktiivset sidet mul Eestiga ei ole. Vahel külastan Tallinnat ja vaatan, kuidas siin asjad arenevad.

Kuidas sündis idee tulla Eesti meistrivõistlustele võistlema?

Ma olen pikka aega tahtnud ennast korralikult proovile panna ja ma olen Eesti kodanik. Esimest korda nägin, et toimuvad Eesti meistrivõistlused kolm aastat tagasi, tol ajal ma veel võistlema ei jõudnud. Mõtlesin toona, et võiks hakata veel korra trenni tegema ja prooviks võistelda.

Millal hakkasid MMA-d treenima ja milline oli su kogemus võitlusaladega varasemalt?

MMA-d hakkasin tegema 2013. aastal, kuid selle aja jooksul on mul palju vigastusi olnud. Laias laastus poole sellest ajast olen olnud vigastuste küüsis. Eelmisel aastal jäigi minu Eesti meistrivõistlustele tulek vigastuse taha. Võitlusspordiga olen tegelenud alates 13. eluaastast, mil hakkasin poksitrennis käima. Seejärel tulid kickpoks ja lukumaadlus ning lõpuks ka vabavõitlus.

Kui palju oled varasemalt Soomes võistlenud?

Eelmisel aastal tegin Soomes oma esimese IMMAF-i reeglitega matši raskekaalus, võitsin selle kohtunike ühehäälse otsusega. Varasemalt on mul 2014. aastast kaks kaotust C-klassis, kuni 93 kg kaalukategoorias. Pärast neid kaotusi jätsin treeningud tahaplaanile, nüüd paar aastat tagasi tekkis uuesti tahtmine võistlema tulla.

Kuidas võrdleksid oma kogemuse põhjal Soome ja Eesti vabavõitluse taset?

Tänavuste Eesti meistrivõistluste põhjal ütleksin, et need matšid, mis ma siin pidasin olid tasemelt kõvemad. Olen Soomes ainult ühe võistluse teinud ja päris täpset võrdlust ei oska tuua, aga tänane võit (EMV finaalis Danel Leeviti üle – toim.) oli kõige raskem minu jaoks.

Kimmo Meier – Danel Leevit | Foto: Mardo Männimägi

Kui palju tegid eeltööd enne eestikaid?

Vaatasin eelmise aasta raskekaalu finaali Liimataineni ja Leeviti vahel, aga muidu väga ei teinudki. Ma kipun närveerima, kui liiga palju vastaste matše vaatan. Lähen lihtsalt puuri, teen oma asja ja vaatan, kui kaugele see mind viib.

Kuidas iseloomustaksid ennast kui võitlejat?

Ma ütleks, et ma olen kõiges enam-vähem hea. Sellist ühte asja, milles ma suurepärane oleksin, mul ei ole. Mu suurim tugevus on vastupidavus. Tavaliselt proovin vastase maha või puuri seina viia ja siis teda raund-raundilt järjest enam väsitada. Kui ma kestan kauem, siis mida matš edasi, seda rohkem ma suudan oma vastast domineerida.

Millised on Su tulevikuplaanid?

Täpselt kuu aja pärast toimuvad Soome meistrivõistlused, kavatsen ennast seal ka proovile panna. Soome meistrivõistlustel saan võistelda, kuna olen vähemalt kaks aastat alaliselt Soomes elanud, seal on selline reegel.

scroll to top
Inline
Inline