fbpx
Close

Henry Cejudo: tahan teenida “raskekaalu” summasid

Avatar
Henry Cejudo ja Marlon Moraes | Foto: AFP/Scanpix

Pühapäeva hommikul toimus USA-s, Chicagos UFC 238. Suure vabavõitlusürituse peamatšis võitis meeste kukk-kaalu tiitli valitsev kärbeskaalu meister ning Pekingi olümpia vabamaadluse kuldmedalist Henry Cejudo. 32-aastane ameeriklane võitis kolmanda raundi tehnilise nokaudiga brasiillast Marlon Moraesi, teenides kahe kaotuse kõrvale profikarjääri 15. võidu.

“Ma ei tea, kas ma suudangi seda võitu teistest tähtsamaks seada. Võit Demetrius Johnsoni üle oli väga eriline minu jaoks, aga see (kukk-kaalu tiitli võit Marlon Moraesi vastu – toim.) paneb mind väga erilisse seltskonda. Olen neljas võitleja, kel on õnnestunud kaht tiitlit korraga omada. Kuigi see alguses polnudki mu eesmärk, siht oli võita olümpialt kuld ja UFC tiitel, kuid ma nägin enda arengut vabavõitlejana ning mõistsin, et suudan seda teha. Miks mitte mina?” Sõnas Cejudo ürituse järgsel pressikonverentsil.

“Müts maha Marlon Moraesi ees, see vend on tugev! Vaatasin puuris teda ning mõtlesin ‘okei, temaga siis nüüd hakkangi võitlema’. Ta lööb nagu hobune, tema jalalöögid on väga ohtlikud, nüüd saan aru miks ta nii paljusid nokki on löönud. Võti selle võidu jaoks oli kohanemine olukorraga ning mänguplaani teostus. Kõlakatel oli tõepõhi all, vigastasin teisipäeval hüppeliigest. Matil oli mingisugune odav teip, ma arvasin et jalgeall on kindel pinnas ning astusin kahe mati vahele ning väänasin hüppeliigest. Hoidsin seda enda teada ning ravisin seda nii palju, kui aega oli. Võitlesin ennast taaskord kehvast seisust välja. See teebki võidu veel magusamaks, sest ta lõi mind jalaga täpselt sinna, kus olin vigasatud. Pärast esimest raundi nurgast öeldi, et ma pean hakkama ise survestama, kuna ma ei ela neid low kicke üle. Pidin tema stiiliga vastu kohanema ja ise peale liikuma.”

“Tahan võidelda legendide vastu ning osaleda suurtes matšides. Kas kellelgi läheb peale Dominic Cruz vs Henry Cejudo? Kas see vastasseis ei kõla mitte põnevalt? Ma olen kärbeskaallane, kes liikus kaalus üles ja võitis 15 matši järjest võitnud Marlon Moraesi. Kui keegi peaks solvuma selle peale, et ma neile kinda viskan, siis ma lihtsalt tahan ennast proovile panna. See on suur test minu jaoks, see ei ole lihtne teha showd kaalumisel, ma lisan endale pinget sellega. Ma tahan Dana White’iga maha istuda ja asju arutada. Ma tahan teenida ‘raskekaalu’ summasid, ma tunnen, et olen UFC nägu ning tahan vastavalt ka teenida,” lisas 32-aastane Californiast pärit võitleja.

Suure tõenäosusega peaks Cejudo järgmine väljakutsuja kukk-kaalu tiitlile olema, kas venelane Pjotr Yan või ameeriklane Aljamain Sterling. Mõlemad võistlesid samuti UFC 238-el, Yan võitis Jimmie Riverat ning Sterling näitas suurepärast püstivõitlust Pedro Munhoze vastu.

scroll to top
Inline
Inline