fbpx
Close

Vabavõitluse EM | Kimmo Meier: tahaks juba puuri minna!

Avatar
-Kimmo Meier | Foto: Erakogu

18.-23. juunini toimuvad Itaalias, Roomas vabavõitluse Euroopa meistrivõistlused. Eestit sõidab esindama kuus sportlast, raskekaalus (-120,2 kg) läheb puuri Kimmo Meier. Eestis sündinud, kuid 10-aastaselt Soome kolinud väliseestlane sõidab tiitlivõistlustele esmakordselt.

“Treeningud on sujunud väga hästi. Olen niivõrd palju treeninud, et vahepeal tundus nagu aega millegi muu jaoks ei jätkugi. Pärast märtsis toimunud Eesti meistrivõistluseid sain tagasisidet, et liikumist ja püstivõitlust on vaja parandada ning selle kallal olen vaeva näinud. Pärast eestikate kulda olid treenerid ja klubikaaslased Jyväskyläs väga rõõmsad ning võiks isegi öelda, et uhked minu üle. Neile oli teada, kui palju tööd ja vaeva ma selle nimel nägin. Soome vabavõitluse ringkondades minu Eesti meistriks tulekut väga ei märgatud, nad on sel ajal ametis oma meistrivõistluste korraldamisega,” rääkis 32-aastane Meier portaalile Fightsports24.ee

“Ma ei ole väga palju vaadanud, kes raskekaalus võistlevad. Tean, et eelmise aasta Euroopa ja maailmameister Ryan Spillane Iirimaalt on kohal ning tänavune Aasia ja Aafrika openi võitja, Bahreini esindav Shamil Gaziev samuti. Nemad peaksid kõige tugevamad mehed olema selles kaaluklassis. Mina võtan ühe matši korraga, kindlasti tahaks esimest vastast võita. Eesmärgiks oleks nelja parema sekka, ehk poolfinaali pääsemine, kui jõuan sinna, siis võin kulla peale hakata mõtlema. Minu puhul kehtib eeltöö osas väljend less is more, kui ma vastaste kohta ei uuri, siis ma ei hakka ka närveerima ning see sobib mulle. Kõiki vastaseid tuleb ikkagi võita, kui tahan edasi minna. Mul on kergem võistelda, kui ma midagi vastasest ei tea, sest siis näen teda samasuguse inimesena nagu ma ise olen ning ei mõtle sellele, kas ma ikka suudan nii tugevat vastast võita.”

“Vigastusi õnneks ei ole olnud, kuid olin vahepeal kopsupõletikus ning see võttis kaks nädalalt treeningutest ära, aga praegu olen heas vormis. Kuna võistlused on niivõrd lähedal, siis eriti rasket trenni enam ei tee, viimane raske trenn oligi täna (eile – toim.). Kerget trenni teen veel ikka, aga rohkem puhkan nüüd. Ootan väga, et saaks kolme kuu raske trenni tulemusi näha ning seda, kui palju ma selle aja jooksul arenenud olen. Ootan juba pikisilmi, et saaks puuri minna,” lisas igapäevaselt Jyväskyläs elav ning treeniv Meier.

scroll to top
Inline
Inline